Interpretare la distanță, video, online – ce înseamnă pentru interpret?

Serviciile de interpretare la distanță pentru evenimente video transmise online nu au fost la modă înainte de pandemie. Bineînțeles, astfel de servicii existau și erau folosite, dar erau preferate evenimentele live, în care oamenii se întâlnesc și fac networking față în față.

Apoi pandemia a anulat brusc toate evenimentele, ceea ce a însemnat că oportunitățile de muncă pentru interpreți au dispărut și ele la fel de abrupt – la urma urmei, evenimentele sunt nucleul a ceea ce facem. Astfel, fără evenimente, am fost nevoiți să ne întrebăm ce urmează și ce ar trebui să facem pentru a ține pasul cu acest context, pentru a ne adapta și chiar pentru a ne reinventa.

Cu siguranță, din moment ce trăim în era online-ului, oportunitatea s-a prezentat destul de rapid: serviciile de interpretare la distanță pentru evenimente video transmise online au devenit imediat necesare și sunt acum din ce în ce mai solicitate.

Suntem siguri că acestea sunt întrebările pe care noi, interpreții, ni le-am pus cu toții în aceste zile:

  • Ce trebuie să știm despre serviciile de interpretare la distanță?
  • Ce se schimbă pentru noi?
  • Ce avem nevoie în plus față ce ce avem / știm deja?
  • Putem pur și simplu să trecem la acest mod de a ne face treaba sau trebuie să ne pregătim mai mult, poate să aflăm mai multe despre asta?
  • Avem tehnologia la îndemână sau va trebui să investim în aparatură nouă?
  • Care sunt de fapt, pentru interpreți, avantajele și dezavantajele serviciilor de interpretare la distanță?

Noi, Transl8, suntem optimiști. Vom începe cu avantajele interpreților care oferă servicii de interpretare la distanță pentru evenimente video transmise online.

Avantajele serviciilor de interpretare la distanță pentru interpreți

În primul rând, serviciile de interpretare video la distanță înseamnă libertatea de a lucra de acasă. Da, să lucrezi de acasă a devenit un loc comun și, după ce ai stat izolat la domiciliu atâta timp, poate nu pare atât de convenabil, dar hai să vedem partea pozitivă: putem lucra în pijama!

De asemenea, este posibil să fim mai pregătiți decât ne așteptam pentru acest mod de lucrufiecare dintre noi este deja familiarizat cu mediul online și are cel puțin un dispozitiv cu cameră și microfon, iar majoritatea dintre noi avem tehnologia necesară deja – laptopuri rapide, căști și microfoane bune, internet de mare viteză. Dacă nu este cazul tău, încearcă să vezi partea bună a lucrurilor: vei deprinde noi abilități și vei folosi această șansă pentru a-ți cumpăra lucruri mai noi și mai bune cu care să lucrezi mai eficient. Poate va trebui să dai acum niște bani pe care nu aveai neapărat de gând să-i cheltui pe tehnologie, dar care, pe termen lung, vor fi de fapt o investiție care va salva timp și va aduce alți bani.

Și, dacă timpul este important pentru tine, ei bine, dacă oferi servicii de interpretare la distanță vei economisi timp. Mult. Nu trebuie să mai pierzi vremea pentru a te pregăti pentru eveniment și nu trebuie să te deplasezi sau să călătorești la locul de desfășurare al evenimentului. Timp economisit? Ore, doar pentru un eveniment. Acum gândește-te la lucrurile pe care le poți face cu acest timp liber!

Banii sunt un alt câștig. Vei cheltui mai puțin din banii câștigați pe lucruri de care ai nevoie doar pentru evenimente, precum îmbrăcămintea, încălțămintea, cosmeticele și transportul. Este indicat să ai o perioadă de probă cu acest tip de serviciu pentru a-ţi stabili tariful corect.

Deci, dacă ai copii pe care nu ai cu cine să-i lași sau pur și simplu nu-ți place să traversezi orașul sau să călătorești (mai ales acum, când e dificil să iei avionul și există restricții de călătorie peste tot), acum nu mai trebuie să te limitezi la evenimente locale – poți lucra online pentru orice eveniment din țară sau din străinătate. Astfel, ai deodată acces la o piață globală, iar acest lucru este un avantaj real, deoarece companiile încearcă să reducă costurile și vor prefera să lucreze cu vorbitori nativi în locul profesioniștilor locali, care ar putea cere mai mult pentru serviciile lor.

Dezavantajele serviciilor de interpretare video la distanță pentru interpreți

E mult spus „dezavantaje”, pentru că acestea sunt, mai degrabă, doar câteva puncte sensibile de care trebuie să fim conștienți și de care e bine să ținem cont când ne planificăm munca. Primul și cel mai dificil de abordat, deoarece necesită o investiție, este tehnologia. Vei avea nevoie:

  • Un microfon bun, care anulează zgomotul.
  • Căști performante.
  • Un computer desktop bun și rapid sau un laptop, în orice caz cu port / adaptor Ethernet.
  • Un monitor mare (ecranul mare și calitatea imaginii sunt foarte importante dacă vrei vezi bine vorbitorul).

(Îți putem recomanda soluțiile cu cel mai bun raport calitate / preț pe care le-am găsit, deci contactează-ne dacă ai nevoie de îndrumare).

O altă problemă potențială este că avem nevoie nu doar să auzim vorbitorul, ci să-l și vedem, ca să-i citim cuvintele pe buze. Dacă nu putem vedea vorbitorul, va trebui să ne concentrăm mai mult, să depunem mai mult efort pentru a înțelege atunci când cuvintele rostite sunt mai greu de auzit sau când vocea vorbitorului nu este suficient de puternică și de clară. Totuși, ne vom descurca. Suntem în această profesie dintr-un motiv, iar aceasta este doar o altă provocare a meseriei și o acceptăm cu plăcere.

În cazul serviciilor de interpretare la distanță pentru evenimente video transmise online, dacă speakerul este urmărit corespunzător de camera de filmat, dacă sunetul este bun și internetul merge bine, nu vom avea dificultăți.

Mai intervin și disconfortul și oboseala. Ne concentrăm în fața unui ecran, stăm pe scaun ore în șir, trebuie să fim în tot acest timp echipați cu căști și microfon. Toate acestea ne pot afecta cu adevărat și vom fi foarte obosiți după fiecare eveniment, dar ne putem adapta.

Un alt aspect este că în meseria noastră lucrăm în perechi și este important pentru noi, interpreții, să comunicăm între noi în timpul evenimentului. Va trebui așadar să înlocuim comunicarea obișnuită cu chatul, dar și acest lucru este ceva la care ne putem acomoda. În plus, unele platforme integrează fluxuri video pentru interpreți, simulând destul de bine cabina – atunci când oferim servicii de interpretare la distanță pentru evenimente video, putem opta pentru astfel de platforme sau putem solicita o astfel de funcționalitate organizatorilor de evenimente.

Putem să oferim clienților platforme pentru evenimente video cu interpretare la distanță!

Acesta este de fapt unul dintre avantaje, deoarece este cu adevărat o oportunitate de afaceri excelentă pentru profesia noastră. Putem revinde accesul și configurarea platformelor pentru evenimente cu transmisie video online și interpretare la distanță către clienții noștri – pentru ei nu este eficient financiar să cumpere ei înșiși o astfel de platformă, deoarece ar avea nevoie să o folosească, să zicem, doar o dată sau de două ori pe an, așadar ar fi mult mai eficient să închirieze un astfel de serviciu. Pentru noi, care facem interpretare zilnic, să oferim clienților acces la o astfel de platformă poate fi exact acel punct forte care ne poate diferenția de alți interpreți și ne poate oferi un avantaj competitiv în piață, plus o sursă suplimentară de venituri.

Transl8 oferă deja clienților o soluție integrată pentru evenimente video online cu interpretare inclusă. Am încercat multe soluții și am găsit-o pe cea mai bună, așa că te putem ajuta dacă vreiîți extinzi serviciile și să oferi mai multă valoare clienților tăi. (Contactează-ne).

Concluzia noastră?

Să lucrăm online înseamnă că putem fi mai rapizi și mai eficienți – putem oferi serviciile noastre și pentru situații de urgență, putem înlocui rapid un alt interpret dacă este nevoie. Putem asigura online, la distanță, orice serviciu care ține de profesia noastră, de la interpretarea simultană pentru evenimente online de anvergură, până la teleconferințe și interpretare consecutivă prin telefon în sesiuni scurte.

Iar serviciile de interpretare la distanță pentru evenimente video transmise live online reprezintă o oportunitate uriașă pentru interpreți de a se extinde dincolo de local, de a deprinde noi abilități adaptate contextului actual și viitorului, de a câștiga mai mulți bani și chiar de a extinde cu soluții integrate, complete, serviciile oferite clienților.

Cu toții putem crește acum. Este timpul să vedem ce imensă oportunitate este contextul actual și să profităm de ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la Transl8.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: