Consultanță pentru organizarea de evenimente cu interpret

Organizarea de evenimente nu este ușoară

De-a lungul experienței noastre ca interpreți, ne-am întâlnit de multe ori cu situații dificile. De aceea am adăugat pe lista serviciilor pe care le oferim și serviciul de consultanță pentru organizarea de evenimente cu interpret.

Știm cu toții că organizarea unor evenimente de anvergură nu este ușoară. Lucrurile pot să scape foarte repede de sub control. Iar organizatorii de evenimente au nevoie de experți, de specialiști care să le spună exact ce presupune serviciul de interpretariat.

Pe lângă aspectele tehnice legate de interpretariat, clienții mai au nevoie și de sfaturi legate de tipul de servicii care li se potrivesc și de anticiparea cheltuielilor neprevăzute.

Problemele întâlnite cel mai des

Am întâlnit mulți clienți care nu au realizat la timp că aveau nevoie de interpret pentru evenimentul pe care îl organizau. Asta se poate întâmpla dacă prezentatorii așteaptă până-n ultima clipă înainte să accepte inivitația de a vorbi sau dacă vorbitorii nu-și confirmă prezența până când nu li se lămuresc alte evenimente din calendarul personal. Alteori nu se află decât la fața locului dacă persoanele invitate sau publicul vorbesc sau nu limba engleza. Așa se explică de ce organizatorii nu au cum să prevadă întotdeauna în buget costul serviciilor de interpretariat.

Când se ivesc costuri neprevăzute pentru interpretariat, organizatorii sunt forțați să apeleze la cea mai ieftină opțiune. Graba și bugetul mic pot să afecteaze calitatea evenimentului și calitatea traducerii.

De multe ori se ajunge la costuri neprevăzute mai mari decât ar fi costat totul dacă s-ar fi știut din timp că era nevoie de interpret.

Interpretariat în ultima clipă

Când este chemat în ultima clipă, interpretul face un efort să acopere evenimentul. Munca sa este mai grea dacă nu poate să muncească liniștit, în condiții optime.

Pentru organizatori costurile sunt mari, fiindcă totul este făcut pe fugă.

Iar tipul de interpretariat pe care putem să-l improvizăm fără o organizare prealabilă nu este cel mai potrivit pentru eveniment.

Consultanță pentru organizarea de evenimente cu interpret

Cum știi dacă ai nevoie de interpret?
De cele mai multe ori, clienții au nevoie de ajutorul nostru ca să știe din timp dacă evenimentul lor presupune colaborarea cu un interpret sau nu.

Ce limbi vor fi vorbite la eveniment?
E important să știm din timp ce limbi vor fi vorbite la eveniment. Dacă vorbitorii vin din mai multe țări, va trebui să coordonăm prezența mai multor interpreți, pe diferite limbi. Având în vedere că prezența interpreților pentru limbile rare este mai greu de aranjat, serviciul de consultanță pentru organizarea de evenimente cu interpret este foarte important.

Ce tip de interpretariat se potrivește cel mai bine pentru evenimentul tău?
În funcție de tipul și de dimensiunea evenimentului, vom stabili împreună cea mai bună soluție tehnică. Poate fi vorba despre interpretarea simultană sau consecutivă; chuchotaj sau interpretare simultană fără cabină, pe sistem tour guide.

Fiecare serviciu are avantaje și dezavantaje, care trebuie discutate. În baza experienței pe care am acumulat-o în interpretariat la evenimente de diferite tipuri, putem să recomandăm anumite soluții tehnice și știm ce ar fi mai bine să evităm.

Situații neprevăzute

Pentru a evita costuri suplimentare ulterioare, clientul mai poate avea nevoie de anticiparea situațiilor ‘ascunse’ în care ar putea avea nevoie de un interpret. Deși la o primă vedere, evenimentul a fost acoperit cu bine, în realitate se pot ivi tot soiul de situații. Spre exemplu, vorbitorul ar putea fi invitat la o petrecere tematică după ce a terminat de vorbit. Asta înseamnă că interpretul va trebui să-l însoțească acolo unde este invitat.

Cel mai bun moment pentru a apela la serviciul de consultanță

În mod ideal, serviciul de consultanță se adresează clienților care se află în etapa de organizare a unui eveniment. Cu cât știm mai din timp care sunt nevoile clienților, cu atât vom fi mai bine pregătiți în ziua cea mare.

Însă consultanța mai poate fi de ajutor și pe parcursul evenimentului, mai ales dacă există mai multe etape sau dacă este vorba despre un eveniment prelungit (câteva zile sau o săptămână).

Ce fel de evenimente presupun prezența unui interpret?

Noi am conceput un serviciu nou, inovator, special gândit pentru clienții care organizează evenimente și au nevoie de un interpret.

Dacă vrei să știi ce fel de evenimente presupun prezența unui interpret și dacă ai nevoie de consultanță pentru organizarea de evenimente cu interpret, iată câteva exemple:

 • conferințe mari cu vorbitori internaționali (diferite limbi);
 • cursuri de diferite tipuri;
 • workshop-uri;
 • expoziții;
 • târguri;
 • conferințe de presă;
 • lansarea unui produs nou în țară;
 • întâlniri de afaceri;
 • mese rotunde;
 • consilii de administrație;
 • evenimente la care publicul are nevoie de interpret.