Transcriere

Ce este transcrierea ?

Transcrierea este procesul prin care dialogul, dictarea sau narațiunea dintr-un material video sau audio se trece în formă scrisă, în format editabil.

Cum se realizează transcrierea ?

Pentru a transcrie o înregistrare video sau audio, urmărim materialul și redăm în scris toate replicile rostite. Astfel avem grijă ca textul rezultat să reflecte versiunea audio și să fie formatat corect. Dialogul trebuie să fie demarcat de vocea naratorului, iar replicile fiecărui vorbitor trebuie să fie distincte de ale celorlalți. La rândul lui, textul trebuie să fie compus în mod inteligibil. Și asta în ciuda ticurilor verbale, pauzelor în vorbire sau a ezitărilor vorbitorului.

Procedura de transcriere este laborioasă și presupune parcurgerea versiunii audio cu mare atenție. De multe ori  se folosește play/stop și se revine asupra unor pasaje chiar de mai multe ori, până la clarificarea completă a tuturor cuvintelor rostite. Din acest motiv, transcrierea poate dura mai mult decât o simplă traducere iar tarifarea se face orar.

Ce trebuie să știi despre serviciile noastre

Ca traducători și interpreți profesioniști, situațiile cu care ne confruntăm zi de zi sunt complexe, variate, uneori de-a dreptul surprinzătoare. Știm că aceleași provocări îi încearcă și pe cei care apelează la serviciile noastre. Ne place flexibilitatea și suntem pregătiți să îi acomodăm, indiferent în ce situație s-ar afla. Mai ales când lucrăm cu clienți care sunt flexibili la rândul lor și care își dau tot interesul pentru a realiza împreună traduceri şi evenimente fără cusur.

Prin confruntarea cu cerințele unui mediu economic exigent și dinamic, am dezvoltat pachete de servicii premium. Acestea sunt concepute special pentru nevoile clienților noștri. Ne ocupăm de fiecare proiect în detaliu și venim în sprijinul clienților cu tot ceea ce ne-a învățat experiența despre traducerile de calitate. Știm cum să traducem în regim de urgență. Știm sa facem asta fără să greșim, cum să coordonăm proiecte ample, ce fel de voci se pretează cel mai bine pentru dublare sau interpretare. De asemenea suntem pregătiți cu servicii complete de sonorizare pentru interpretariat, precum și consultanță în toate aceste domenii.

    Cere o ofertă!