Traduceri română-spaniolă/traducator

Traduceri română-spaniolă

În ultimele două articole am discutat despre traduceri în general. Iar în articolul precedent am folosit drept exemplu traducerile engleză-română. Astăzi am dori să schimbăm un pic ritmul și să vorbim despre o anumită categorie de traduceri: traduceri română-spaniolă (care sunt, bineînțeles, lucrate de un traducător specializat pe română-spaniolă).

Traduceri română-spaniolă

Dacă te întrebi ce anume face un traducător când vine vorba de această combinație lingvistică, trebuie să știi câteva particularități despre limba spaniolă.

Interesant este că toate cuvintele care în mod normal sunt păstrate în formatul internațional, în limba spaniolă trebuie traduse.

Traducător română-spaniolă: exemplu

În limba română componenta hard-disk își păstrează denumirea din limba engleză. Însă în spaniolă aceasta are denumirea de disco-duro. Interesant, nu-i așa? Traducătorul care are de realizat traduceri română-spaniolă trebuie să aibă un vocabular bine dezvoltat. Trebuie să stăpânească vocabularul din limba română și să aibă o bună cunoaștere a echivalentului din spaniolă.

Semne de punctuație inversate

Specificul limbii spaniole nu se oprește la găsirea unui echivalent pentru fiecare cuvânt în parte. Știai că în limba spaniolă semnul întrebării și semnul exclamării sunt poziționate la începutul propozițiilor interogative și exclamative? Acest lucru este realizat pentru a evidenția încă de la început intonația. Așa vei ști care este tonul corect al propoziției, când începi să citești respectivul text. Încă un aspect ce trebuie avut în vedere în cazul traducerilor română-spaniolă.

Chiar am nevoie de traduceri română-spaniolă?

Nevoia de a beneficia de traduceri română-spaniolă depinde de la caz la caz. Totuși, în cazul în care crezi că spaniola este o limbă rar utilizată, este bine să știi că la nivel internațional aceasta este a doua cea mai des vorbită limbă nativă. Acest lucru se datorează faptului că exploratorii spanioli au cucerit multe teritorii în Lumea Nouă. Pe unde au trecut conchistadorii, limba spaniolă este vorbită și astăzi. Deci s-ar putea să îți fie de folos să ai câteva informații despre limba spaniolă.

Cauți de fapt un traducător română-spaniolă?

Contactează-ne!

  Nume:

  Email:

  *Important! Pentru a putea trimite un mesaj este necesar să citiți politica de confidențialitate și cookies și apoi să bifați caseta coresunzătoare, alăturată

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la Transl8.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: