Interpretarea consecutivă: 7 motive să iei notițe pe tabletă

Luarea notițelor este unul dintre cele mai bune obiceiuri profesionale și dintre secretele nu atât de secrete ale interpreților consecutivi. Notițele sunt utile pentru a însemna părți ale discursului, pentru a decide ce fraze specializate să folosești pentru a oferi audienței o traducere omogenă și coerentă și, nu în ultimul rând, pentru a ajuta la alcătuirea unui glosar cât mai complet pentru evenimentele viitoare.

Majoritatea interpreților consecutivi de școală veche ar folosi bloc-notesuri – hârtia simplă și un pix pot face minuni și totul poate fi sortat și aruncat după utilizare, odată ce evenimentul se termină. Dar există modalități mai bune de a lucra: o mare îmbunătățire a vieții unui interpret consecutiv este adusă de dispozitivul mobil cu ecran mare – tableta.

Fie că este un iPad sau un Android, tableta ușurează toate sarcinile. Iată câteva moduri prin care o tabletă îți poate face viața de interpret consecutiv mai ușoară – poate vor suna ca discursul unui agent de vânzări, dar le vei găsi cu adevărat utile:

Ai tot ce ai nevoie la îndemână

Cu o tabletă poți păstra aproape orice într-un singur loc (și poate și bine organizat) și poți gestiona în același timp și e-mailurile și alte activități. Să ai o bibliotecă întreagă de documente, glosare, notițe și Internetul la dispoziție în orice moment este atât de util încât nu vei dori niciodată să te întorci la hârtie. Acest lucru este valabil atât pentru informațiile vechi cât și pentru documentele noi: poate trebuie să accesezi un e-mail urgent cu cea mai recentă versiune a prezentării pe care vorbitorul a schimbat-o cu o seară înainte de eveniment și abia acum ajunge în căsuța ta de e-mail; poate că trebuie să verifici de două ori sensul unui cuvânt sau să consulți un dicționar de sinonime sau poate că îți place să poți face oricând trecerea între notițe și glosar și să poți căuta rapid informații fără să răscolești hârtii. Pentru acces facil, poți descărca pe tabletă toate materialele-suport (cele folosite la pregătirea evenimentului) și chiar le poți pune una lângă alta pe tabletele cu ecrane mai mari.

Poți transmite rapid notele către colegi

Încarcă orice în cloud sau pur și simplu transmite orice fișiere prin aplicațiile de mesagerie sau prin e-mail. Oferă și obține acces din mers la documente și fii mereu cu un pas înainte.

Stylus-ul transformă cu adevărat tableta într-un notepad digital

Folosește Notability pe iPad sau Samsung Notes pe Galaxy Tab sau literalmente orice altă aplicație de luat notițe pe care o poți descărca și instala pe tabletă și ești gata. Mâzgălește, ia notițe continuu sau paginează-le după cum vrei și foloesește-te de numeroasele instrumente de formatare disponibile fără a fi nevoie să ai la tine pixuri, creioane, markere și altele.

Poți înregistra vorbitorul în același timp în care iei notițe

Acest lucru poate fi util în special dacă ești genul de interpret consecutiv căruia îi place să-și verifice acuratețea muncii și caută să se îmbunătățească continuu. Poți folosi înregistrările pentru a vedea ce a mers bine, ce a mers mai puțin bine și ce poți schimba în modul în care lucrezi pentru a-ți face treaba și mai bine la următorul eveniment. De asemenea, poți păstra dovada muncii tale pentru situațiile în care cineva îți pune la îndoială abilitățile sau performanța.

Tableta este suficient de solidă pentru a putea scrie

Uneori, mediul de lucru face dificilă luarea de notițe pe hârtie. Hârtia este mai greu de ținut și poate fi necesar să pui ceva mai ferm dedesubt pentru a putea scrie. Cu tableta, această problemă este rezolvată.

Iluminarea ecranului ajută în sălile mai întunecate

Este mai puțin probabil să fii nevoit să lucrezi în plin soare, când tabletele sunt mai greu de citit, însă de multe ori trebuie să iei notițe într-o sală în care lumina este redusă sau locul este slab iluminat; în acest caz, tableta va fi de ajutor.

Protejezi mediul

Pe scurt, dacă începi să folosești o tabletă, pur și simplu nu mai folosești atât de multă hârtie și salvezi copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la Transl8.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: